CuStomer Relationship Management

Bij CRM of Customer Relationship Management draait het om het onderhouden van relaties. Of het nu gaat om klanten, collega’s of leveranciers, met al deze partijen heb je een relatie en uit die relatie haal je informatie. Het vastleggen van die informatie en de interactie die daaruit ontstaat, bepaalt het succes van jouw onderneming. Belangrijk dus om je hiervan bewust te zijn en hierop te anticiperen. Dat doe je door optimaal gebruik te maken van de kennis die je hebt over jouw doelgroepen en deze kennis vast te leggen. Slimme en succesvolle bedrijven gebruiken CRM daarom niet alleen als verkoop- of marketingtool, maar passen het toe op hun hele bedrijfsvoering. 

Van software tot strategie
Succesvolle ondernemingen maken gebruik van Customer Relationship Management. Deze term omvat een totaalpakket van software, processen en diensten om klantrelaties in beeld te brengen en te maximaliseren.

CRM software
Het selecteren van een passend CRM-softwarepakket is maatwerk. De geschiktheid van een pakket wordt bepaald door de kenmerken en behoeften van jouw organisatie. Er bestaat daarom geen standaardpakket dat als uitgangspunt kan dienen voor elk bedrijf. Ovidius vergelijkt daarom meer dan 200 CRM systemen en geeft onafhankelijk advies over welk CRM-softwarepakket het best past bij jouw onderneming. Daarnaast kunnen onze consultants de realisatie en implementatie voor je verzorgen.

Realisatie en implementatie
Een goed CRM systeem is nog geen voorwaarde voor succes. Het valt of staat met de juiste implementatie en het inzicht dat het systeem ondersteuning biedt aan de werkwijzen en processen in jouw onderneming. Het is daarom belangrijk dat deze processen bijdragen aan een efficiënt en effectief gebruik van het CRM systeem. Onze consultants zorgen ervoor dat de software, bedrijfsprocessen en organisatie naadloos op elkaar aansluiten. Bovendien zorgen zij voor gebruikersacceptatie en draagvlak voor de veranderingen die de implementatie met zich meebrengt.  

Strategie
De keuze voor een bepaald CRM systeem heeft grote impact op de organisatie. Daarom vertalen we de doelen en situatie door naar de manier waarop de organisatie met klanten om wil gaan. Dat kan op uiteenlopende manieren, van massamarketing tot persoonlijke benadering op basis van een specifieke klantbehoefte.

Het succesvol bedienen van klanten is het enige bestaansrecht van elke onderneming. Waardecreatie is daarom een voorwaarde voor de continuïteit van jouw bedrijf. Dat kan op vier manieren:

  • Acquisitie van nieuwe klanten met potentieel voor wederzijdse waardecreatie

  • Inhoud geven aan klantrelaties om wederzijds voordeel te halen en richting te geven aan groei

  • Behoud van klantrelaties met toegevoegde waarde

  • Verlagen van kosten gedurende elke klantrelatie

Het aangaan en ontwikkelen van relaties is een continue proces en vergt doorlopend een afweging waarin geïnvesteerd moet worden. Het prioriteren van deze afwegingen is afhankelijk van strategische dimensies en keuzes. De ervaren consultants van Ovidius kunnen ondersteunen bij het in beeld brengen en het monitoren.